Derissen Glasgroep B.V

Glashandel Derissen staat al sinds 1954 ingeschreven in het Handelsregister en is daarmee het oudste nog bestaande échte glasbedrijf in de regio. Traditioneel vakmanschap en een breed scala aan producten kenmerken dan ook het bedrijf waar kwaliteit en service al bijna 60 jaar de boventoon voeren..

In 1952 werd het bedrijf opgericht als eenmanszaak door de heer P.J Derissen en zijn echtgenote. In 1954 werd het toenmalige bedrijf, gevestigd in de Kasperenstraat in Kerkrade ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Heerlen als “glas-in-lood en glasbedrijf”. Destijds hield het bedrijf zich bezig met vn. glas in lood (nieuw alsook restauratie) en plaatste enkel- en figuurglas in woningen en objecten. Ook werden “kleinere” glasreparaties uitgevoerd en afdaken met draadglas gemonteerd. Wegens ruimtegebrek werd al snel een andere lokatie in Kerkrade gezocht in de Schoolstraat waarna enkele jaren later verdere uitbreiding volgde in de Graverstraat en in de Akerstraat. 

Het állereerste isolatieglas werd al in 1960 ingezet!

Na het overlijden van de heer P.J Derissen in 1966 werd het bedrijf voortgezet als V.O.F door mevr. Derissen en zoon Math. Het werd steeds drukker en het bedrijf verhuisde naar de Kleingraverstraat begin ’67. In 1968 komt ook zoon Hub Derissen in de zaak en er wordt een nieuwe V.O.F opgericht.

Verdere specialismen ontwikkelden zich in renovatiewerk (isolatieglas/glas-in-lood) en glasreparaties voor instellingen, scholen en particulieren. Vanaf 1973 wordt besloten het bedrijf voort te zetten onder de naam Glashandel Derissen B.V met Math en Hub Derissen als directie. Mevr. Derissen is inmiddels teruggetreden en het bedrijf legt zich toe op grotere renovatieprojecten en nieuwbouw.

In de loop van de jaren ’80 wordt de nieuwbouwsector afgestoten en wordt gestart met een bescheiden slijperij. De toename in werk is zeer sterk en de gevraagde snijmaten worden steeds groter. Na ruim 25 jaar verhuist het bedrijf in 1993 naar een nieuwbouwpand, groot 800 m² aan de Langheckweg (ind.terrein Dentgenbach) waar de slijperij wordt uitgebreid en gestart wordt met groothandels-activiteiten.

Eind 2001 komen ook de zonen van Hub (Paul en Martin) in het bedrijf werken. Door de explosieve groei is ook dit pand al gauw te klein en in 2003 volgt de verhuizing naar het huidige complex aan de Strijthagenweg. Dit gebouw meet 2400 m² met bijna 500 m² showroom en bijna álle glas is uit voorraad leverbaar. Inmiddels heeft het bedrijf zich verder gespecialiseerd op o.a glazen deuren en puien, douches, beloopbaar glas, kantoren en glazen meubilair. Medio 2004 doen ook de zonen van Math (Michael en Marcel) hun toetrede in het bedrijf. In december 2005 gaat Math Derissen met pensioen, het bedrijf wordt dan alleen nog geleid door Hub Derissen.

Sinds 01.01.2007 wordt het bedrijf geleid door Paul en Martin (directie), Michael (hoofd binnendienst) en Marcel (hoofd slijperij). Hub Derissen is inmiddels per 01.05.2007 met pensioen gegaan maar biedt graag nog enkele uren per week zijn ondersteuning en advies aan.

Met het oog op de toekomst wordt in 2010 besloten een nieuwe B.V op te richten met de huidige naam Derissen Glasgroep B.V.

 

Uiteraard gaan we voor de 75-jaar…